Ons Bestaan Op Een Bordje: Heb je iets ingrijpends meegemaakt? Zit je middenin een scheiding? Of mis je iemand door overlijden?

Thema-set Ondersteboven

Ons Bestaan Op Een Bordje’ is een levensspel en therapeutisch instrument voor gebruik binnen een therapie waarbij de therapeut het therapeutische proces bewaakt. Het instrument geeft inzicht in belangrijke ervaringen van de client en mogelijkheden om specifieke thema’s grondig en zorgvuldig te behandelen. Dit kan op individuele basis maar ook in groepsverband (zie werkwijze)

De themaset ONDERSTEBOVEN behandelt het thema ‘schokkende en ingrijpende’ gebeurtenissen. Het doel is om (gemakkelijker) contact te maken over gedachten, gevoelens en zorgen die bij jou leven met betrekking tot wat jij hebt meegemaakt. Bovendien geeft het je inzicht in je verwerkingsproces en je belevingswereld. Middels vragenkaartjes en opdrachten wordt je daartoe uitgenodigd.

BEN JIJ ERGENS ONDERSTEBOVEN VAN EN ZOU JE DIT GRAAG EENS WILLEN DELEN IN EEN VEILIGE OMGEVING ONDER PROFESSIONELE BEGELEIDING?

Op een wijze die jou past en waarbij jij de regie in handen houdt? Met iemand die onbevooroordeeld luistert en vraagt naar je ervaringen, gedachten, gevoelens en zorgen daarover? Dan ben je bij Moringa3 op het juiste adres. ONDERSTEBOVEN is zeker ook geschikt voor het samen onderzoeken van de impact die ‘kleine’ gebeurtenissen kunnen hebben.

Het spel leent zich enorm goed om op enigszins luchtige en toch indringende wijze dingen helder te krijgen en is ondersteunend en heilzaam ten aanzien van het verwerkingsproces. Een paar voorbeelden om een idee te geven:

Een woningbrand | Het verlies van een bedrijf (of van bijvoorbeeld van alle dieren in een bedrijf) | Zinloos geweld | Een inbraak | Nare ervaringen bv tijdens de Coronaperiode | Overwerkt zijn | (Te) veel gezien hebben bv in de uitvaartbranche of in de zorg | Ooggetuige zijn bij ongelukken waarbij onbekenden om het leven komen | Gepest zijn | Etc Etc.

Zie AGENDA voor ingeplande data.

Aanmelden of informatie opvragen? 

Omdat ik ben aangesloten bij de LVPW en de RBCZ, vergoeden de meeste zorgverzekeraars de therapie die je bij mij volgt. Psychosociale therapie valt onder alternatieve zorg en wordt, afhankelijk van je zorgverzekering,  geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Dat betekent dat je je eigen risico niet hoeft aan te spreken.  Bovendien is er bij mij geen sprake van een wachtlijst. Kortom: je bent om verschillende redenen in goede handen bij Moringa3.

Voor meer informatie zie Tarieven