Header

Missie

‘Hoewel ons verleden belangrijk is en zeker niet vergeten mag worden, is het niet wie we zijn. Wij worden uitgenodigd om in het heden te leven. Wij kunnen onszelf herscheppen in het heden; ‘Wie willen wij zijn in plaats van wie wij dachten te zijn’.

Het is geen ontdekkingsreis, het is een scheppingsproces. Bedoeld om onszelf opnieuw te scheppen; ons authentieke Zelf verkondigen en worden, uitdrukken en vervullen, ervaren en kennen.’

Vrij vertaald uit ‘vriendschap met GOD’  – Neal Donald Walsch –
Als ik bovenstaande zienswijze vertaal naar mijn bijdrage aan het geheel dan bestaat hij daaruit dat ik de menselijke ‘houdingen’, (onverwerkte) emotionele ladingen, angsten, conditioneringen etc. probeer inzichtelijk te krijgen en waar mogelijk te ondergraven. Want het is omdat wij mensen daar zo aan vast houden en in geloven, dat we gevangen blijven.
Daarom zet ik me in om samen met mijn medemens op zoek te gaan naar de ‘sleutel(s)’ welke hem/haar kunnen bevrijden.  Zodat deze persoon weer een volgende stap kan zetten in zijn of haar persoonlijke groei en bewustwording en kan handelen in plaats van reageren. Of op z’n minst de vrijheid van kiezen kan ervaren. Om op welke manier dan ook uitdrukking te kunnen geven aan wie hij/zij in wezen is.

 

Als je gekomen bent om mij te helpen, dan verspil je je tijd. Maar als je gekomen bent omdat jouw bevrijding met de mijne verbonden is, laten we dan samen optrekken.

 

Lila Watson

Letters to a Young Poet