Invalid Displayed Gallery

Werkwijze

Na een gratis en vrijblijvende kennismaking gaan we bij een wederzijdse klik samen ‘aan het werk’.  Dat begint met het doornemen van een, van te voren, ingevulde (korte) vragenlijst. Aan de hand daarvan gaan we verder inzoomen op de hulpvraag. Soms heb je genoeg aan een gesprek. Soms zijn daar maar een paar, 1 a 2 consulten voor nodig, soms wel 10 en soms gaat het in fasen. Met andere woorden: het is altijd afgestemd en maatwerk.

Mijn manier van werken is in principe eclectisch-integratief. Dat houdt in dat ik gebruik maak van verschillende theoretische stromingen en methoden. Zoals bv de humanistische en positieve psychologie, oplossingsgericht werken, geweldloze communicatie, motiverende gespreksvoering met als belangrijkste anker:  *ACT.

Mijn werkwijze is een samengaan van westerse en oosterse levensvisies en -benaderingen. Omdat ik nuchter ben en nooit voorbij wil gaan aan wetenschappelijke gronden wil dat dus echter niet zeggen dat ik niet geloof in de kracht van het universum. Integendeel; ik sta open voor spirituele invloeden en zienswijzen.  

Op verzoek werk ik ook graag met het enneagram; een eeuwenoud persoonlijkheidsmodel dat zich met bewust of onbewust gedrag bezig houdt. 

Onthaasten, ontmoeten & ontwikkelen

Jolanda Klerks

Psychosociaal Therapeut & Counselor

MORINGA3

Psychosociale Therapie & Counseling